Page 11 - Keramik_NL
P. 11

   MADE IN EUROPE
KERAMIEK
   DE EIGENSCHAPPEN
 EXTREEM HARD
Een keramische tegel wordt vervaardigd uit een mengsel van klei en zand, vermengd met mineralen en kleurstof
(veelal natuurlijke pigmenten). Dit hoogwaardige kleimengsel wordt onder druk in mallen geperst en vervolgens gebakken bij ongeveer 1100 graden. Tijdens dit bakproces worden de tegels extreem hard. Hierdoor is de vochtopname zeer gering en zijn de tegels gemakkelijk schoon te houden. Bovendien voorkomt dit het barsten en loslaten van stukjes steen als gevolg van vorst.
 ANTISLIP
Voor toepassing in commerciële en openbare ruimten zijn de R-waarden voorgeschreven in het bestek. Voor particulieren gelden deze voorschriften niet. Hier kunnen, alhoewel niet verplicht, antislip tegels onder meer worden gebruikt bij de aanleg van (buiten) zwembaden of sauna’s. Gevaar voor uitglijden is minimaal. Voor particuliere toepassing buiten heeft keramiek van REDSUN een R-waarde van R10 of hoger.
 RECTIFICATIE
Met rectificatie wordt het proces bedoeld waarbij de zijkanten na het bakken machinaal worden gezaagd.
Dit resulteert in een hogere dimensionale precisie en strakke, rechte zijkanten. Dit maakt het mogelijk de tegels met een smaller voegenpatroon te verleggen. Bij het in de gekozen voegbreedte aanbrengen van het voegmateriaal, wordt het voegmateriaal gelijkmatig over de gehele voeg verdeeld. Hierdoor wordt een homogenere legstructuur verwezenlijkt. Bij het verleggen van gerectificeerde tegels kunnen REDSUN Spacer 3 en 5 mm voegenkruizen worden gebruikt
(meer informatie vindt u op pagina 48).
EEN INTERESSANT ALTERNATIEF
  R10
    Gerectificeerd
Niet gerectificeerd
 9
  

   9   10   11   12   13