Skip to main content

REDSUN

Kwaliteit is een familie aangelegenheid.

REDSUN werd in 1985 opgericht door Ger van Ommeren en is inmiddels niet meer weg te denken in de tuinbranche. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van natuursteen, keramiek en beton voor de tuin of openbare ruimte.

Familie van Ommeren: Coen, Arjan, Ger en Geert (v.l.n.r)

Factsheet

 • Oprichting: 1985
 • Werknemers: 500
 • Locatie: 400.000 m2
 • Aantal betonfabrieken: 5
 • Betonproducten per jaar: 5.000.000 m2
 • Jaarlijkse import natuursteen: 60.000 ton

Onze missie: Het creëren van mooie en duurzame producten voor buiten, waarbij de consument via onze partners centraal staat.

REDSUN is dé producent en leverancier van bestratingen en bijbehorende benodigdheden. We zijn een familiebedrijf en vertalen deze waardes dagelijks door: We zijn servicegericht, milieubewust en leveren kwalitatieve en duurzame producten via één locatie. We bieden onze medewerkers groeikansen en onze leveranciers hoge service en efficiënte logistiek.

REDSUN werd in 1985 opgericht door Ger van Ommeren en is nog steeds een door de eigenaar geleid familiebedrijf. Oorspronkelijk waren wij een groothandel in enkel natuursteen, zelfs een van de eersten die natuursteen uit het verre oosten importeerden.

In de loop der jaren is onze portefeuille voortdurend gegroeid en aangevuld met betonproducten van hoge kwaliteit, keramische tegels en CERASUN. Met de uitbreiding van ons portefeuille met de productgroep beton werd ons oude bedrijfspand in Cuijk al snel te klein. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een grotere locatie, waar we ook een betonfabriek zouden kunnen bouwen, waardoor ook one-stop-shopping mogelijk zou worden.

Een eis waaraan ons nieuwe terrein in Kevelaer in de regio Niederrhein, waar wij sinds 2000 gevestigd zijn, voor 100% aan voldoet. Al in 2001 hebben we hier onze eerste fabriek voor betonproducten in gebruik genomen. In 2021 werd de vijfde beton-fabrieken in gebruik genomen. Alle fabrieken beschikken de nieuwste technologie, zoals een hoogwaardige productielijn van de fabrikant Masa, die de modernste oppervlakteafwerking mogelijk maakt. Door de on-line veredeling en de one-stop-shopping besparen we transport en daarmee ook het milieu.

Wij zijn in de loop der jaren ook gegroeid op personeelsgebied: REDSUN heeft nu, samen met onze dochteronderneming ALUXE die gespecialiseerd is in terrasoverkappingen, bijna 500 medewerkers in dienst. Drie van die medewerkers zijn Arjan, Geert en Coen. De zonen van Ger van Ommeren bekleden al verscheidene jaren managementfuncties in het bedrijf. Net als hun vader, hebben zij een passie voor beton, wat betekent dat u ook in de toekomst kunt blijven rekenen op de hoogste kwaliteit van REDSUN.

Wat u van ons kunt, en mag, verwachten!

Waarom eigenlijk REDSUN? Hier zijn 1500 goede redenen voor – want ons ruime assortiment in beton, natuursteen, keramiek en CERASUN (beton-keramiek-verbinding) omvat maar liefst zoveel artikelen. Met andere woorden: wij hebben gegarandeerd de juiste producten voor uw project.

En om ervoor te zorgen dat u klantgerichte service en professioneel advies krijgt, werken wij uitsluitend samen met gespecialiseerde dealers.

Wat nog meer voor REDSUN spreekt: ons sociaal en duurzaam engagement. Aangezien wij onze grondstoffen uit de natuur halen, willen wij ook iets aan de natuur teruggeven. Bovendien steunen wij graag de mensen in onze regio.

ONZE MAATREGELEN IN EEN OOGOPSLAG
 • Zeer hoge energie-efficiëntie en lage CO2-uitstoot dankzij ISO 50001-energiebeheersysteem (internationaal erkende norm)
 • Winning van zand en grind uit nabijgelegen groeven voor kortere transportafstanden
 • Gebruik verbeterde, milieubewuste recepten waardoor gebruik van minder cement mogelijk is
 • Gebruik van hoogovencement, welke bijna 50% CO2-besparing te opzichte van gewoon cement oplevert
 • Moderne, duurzame, toekomstbestendige fabricagetechnologieën
 • Gebruik van een eigen regenwaterzuiveringssysteem voor het behoud van de drinkwatervoorraden
 • Gebruik van stille en milieuvriendelijke vorkheftrucks met elektrische en gasaandrijving
 • Gebruik van een efficiënte en emissiearme warmtepomp als energiebron

Het REDSUN terrein

Legenda:

 1. Entree
 2. Parkeerplaats vrachtwagens
 3. Registratie vrachtwagens
 4. Kantoren
 5. Magazijn
 6. Afzakhal
 7. Betonfabrieken 1 en 2
 8. Drooghal 1
 9. Veredelingshal
 10. Productie ALUXE
 11. Betonfabriek 3
 12. Betonfabrieken 4 en 5
 13. Drooghal 2
 14. Drooghal 3
REDSUN
1
Entree
2
Parkeerplaats vrachtwagens
3
Registratie/control wagens
4
Kantoren
5
MAG 3
6
Afzak
7
Betonfabrieken 1 en 2
8
Drooghal 1
9
Veredeling 1
10
Productie ALUXE-Verandadaken
11
Betonfabriek 3
12
betonfabrieken 4 en 5
13
Drooghal 2
14
Drooghal 3