Skip to main content

MET ONZE VERWERKINGSVIDEO KOMT U VERDER!

Bekijk de video
Om ervoor te zorgen dat uw producten er lang mooi uitzien, is het belangrijk om ze goed te verwerken.
VERWERKINGSPRODUCTEN

VERWERKING EN ONDERHOUD CERASUN

Zodra u het juiste product heeft gekozen, moet dit zorgvuldig en netjes verwerkt worden om een duurzaam en mooi bestratingsoppervlak te verkrijgen. Om dit te vereenvoudigen hebben we de verwerkingsinstructies beschikbaar als video en tekst. Houd rekening met de volgende verwerkingsinstructies.

Verwerking Onderhoud

Bekijk hier de gehele playlist met alle verwerkingsvideo’s op YouTube.

VERWERKINGSPRODUCTEN

REDSUN VOEGMORTEL
REDSUN SPACERS
TEGELDRAGERS
GRIND & SPLIT BENODIGDHEDEN

VERWERKING IN STAPPEN

  • VOOR DE VERWERKING

Controleer voordat u de tegels gaat leggen het materiaal op soort, hoeveelheid en kwaliteit. Eventuele gebreken aan het materiaal moeten schriftelijk worden gemeld voordat de bestrating wordt aangelegd. .

  • VOORBEREIDING VAN DE ONDERGROND

Graaf niet-dragende bodemlagen af totdat u een stabiele ondergrond bereikt. De ondergrond moet minstens 35 cm onder de bestrating liggen en een helling van minimaal 2,5% hebben voor een goede waterafvoer. Verdicht de ondergrond met een geschikte trilplaat voordat u de draag- en vorstbeschermende laag aanbrengt.

  • DRAAG- EN VORSTBESCHERMENDE LAAG

Breng een draag- en vorstbeschermende laag aan en verdicht deze in lagen met grind of split. Zorg ervoor dat er ook een helling van minimaal 2,5% is. Plaats randafscheidingen (bijvoorbeeld opsluitbanden) op de juiste hoogte en op een betonnen fundament om te voorkomen dat de stenen verschuiven. Probeer zoveel mogelijk te werken volgens de stramienmaat (steenmaat + voegen) om snijwerk te vermijden.

  • DE BEDDING

De bedding bestaat uit een 4-5 cm dikke laag van een niet verdicht mengsel van split of zand. Breng het ongeveer 1 cm hoger aan, omdat het na het trillen nog zal bezinken. Gebruik gereedschap zoals een rei en twee afreilatten om het bed vlak af te werken met helling.

  • VERWERKING

Nadat het bed is aangebracht, mag u er niet meer op lopen. Leg de tegels van bovenaf op het bestrate oppervlak en werk rij voor rij. Meng de tegels uit verschillende pakketten en lagen voor een homogene kleurverdeling. Zorg voor een volledige ondersteuning van de tegels om later gekantelde tegels te voorkomen. Gebruik een rubberen hamer en een stuk hout om de tegels op hoogte te brengen. De tegels mogen niet getrild worden!

Houd een voegbreedte van ongeveer 5 mm aan (de afstandshouders aan de tegels zijn alleen ter bescherming tijdens transport). Gebruik REDSUN Spacers voor een gelijkmatig voegbeeld. Gebruik een richtsnoer om ervoor te zorgen dat alles recht wordt gelegd. Verleg het oppervlak continu bij naarmate u vordert en vermijd betreden of berijden van de nog niet verlegde delen.

  • VOEGEN

De gevormde voegen worden volledig gevuld met een geschikt voegmateriaal (bijv. invoegzand met een korrelgrootte van 0,02-2 mm). Het voegmateriaal moet continu worden ingeveegd naarmate de tegels worden gelegd. Bij het afronden van het voegen moet het oppervlak schoon en vrij van resten zijn. De tegels kunnen ook stevig worden gevoegd met geschikte een- of meercomponentenvoegmortel. Hierbij moeten de verwerkingsinstructies van de fabrikant, met name met betrekking tot de ondergrond en de voegvorming, strikt worden opgevolgd. Indien nodig moeten uitzetvoegen en bewegingsvoegen worden aangelegd bij aansluitingen op constructiedelen of muren.

Download de gehele brochure 'Verwerking & Onderhoud'

REINIGING & ONDERHOUD

CERASUN-tegels zijn een populaire keuze voor terrassen, omdat ze robuust en duurzaam zijn en een verscheidenheid aan ontwerpen en kleuren bieden. Bovendien combineren ze de eigenschappen van keramiek en beton.

Om er echter voor te zorgen dat uw CERASUN-tegels er lang mooi uitzien, is het belangrijk om ze goed te onderhouden en schoon te maken. Veeg de oppervlakte regelmatig schoon om grove verontreinigingen te verwijderen. Het gebruik van een hogedrukreiniger wordt afgeraden, omdat de voegen door de hoge druk beschadigd kunnen raken.

Bij hardnekkige vlekken kan een borstel of spons worden gebruikt. Vlekken zoals rode wijn, mosterd of vet kunnen relatief eenvoudig met water worden verwijderd. Indien nodig kunnen speciale reinigingsmiddelen voor keramische tegels worden gebruikt. Laat u hierover adviseren door een vertrouwde vakman.

Om de antislip-eigenschappen niet te beïnvloeden, raden we af om de tegels te impregneren. Vanwege hun eigenschappen zijn CERASUN-tegels al optimaal beschermd tegen weersinvloeden, zodat er geen extra impregnering nodig is.